Aladin hipertenzija

Čak i jedno alkoholno piće dnevno može dovesti do povećanja krvnog pritiska

aladin hipertenzija

Najnovija istraživanja ukazuju na to da samo jedno alkoholno piće ili dva u toku dana može biti povezano s rizikom od nastanka povišenog krvnog pritiska, prenosi Health Naime, otkriva se da je čak jedno piće ili dva na dnevnoj bazi povezano s povišenim aladin hipertenzija pritiskom.

Amer Aladin, kardiolog.

aladin hipertenzija

Ovo je prva studija ove vrste koja pokazuje da teška i umjerena konzumacija alkohola jednako mogu povećati šanse za nastanak hipertenzije. Naime, Aladinov tim je otkrio da čak i umjerena konzumacija alkohola, sedam do 13 pića sedmično, povećava izglede za nastanak povišenog krvnog pritiska.

aladin hipertenzija liječenje hipertenzije lorista n

U istraživanju je učešće uzelo više od Također, teški alkoholičari imali su 69 posto aladin hipertenzija vjerovatnoću da će imati hipertenziju prvog stepena aladin hipertenzija odnosu na ostale. Nalazi su se odrazili i na prosječna očitavanja krvnog pritiska, čije aladin hipertenzija vrijednosti znatno bile poremećene.

Studija će biti službeno predstavljena Aladin hipertenzija istraživači nisu uspjeli da dokažu uzroke i posljedice nastanka ovih stanja, oni su istakli da su uzeli u razmatranje i druge faktore rizika za povećanje krvnog pritiska kao što su starost, spol, rasa, socijalni aladin hipertenzija i sveukupan rizik od kardiovaskularnih oboljenja.

aladin hipertenzija

Važne informacije