Cink hipertenzija


nazalno krvarenje hipertenzije

Predmenstrualni sindrom može povećati rizik od hipertenzije Predmenstrualni sindrom može povećati rizik od hipertenzije Stoga se smatra da žene koje imaju poteškoće s predmenstrualnim sindromom PMS trebaju redovito kontrolirati svoj krvni tlak. Žene s umjerenim do teškim predmenstrualnim sindromom PMS imaju 40 posto veći rizik od razvoja hipertenzije nego žene s blagim predmenstrualnim sindromom ili žene koje nemaju poteškoće s PMS-om.

lorista hipertenzija liječenje

Navedena veza posebno je izražena u žena koje su mlađe od 40 godina. Naime, žene iz navedene starosne skupine koje imaju klinički jako izražen PMSimaju tri puta veći rizik od hipertenzije.

bilo rajčice u hipertenzije

Inače, ovo je prvo veliko istraživanje koje povezuje predmenstrualni sindrom s rizikom od kronične bolesti kasnije cink hipertenzija životu. Jednako tako, treba spomenuti da se pokazalo da umjereno do jaki PMS ne povećava rizik od hipertenzije kod žena imaju visok unos B vitamina, tiamina i riboflavina.

normolayf hipertenzija kupiti

Nedavno je otkriveno da konzumacija navedenih vitamina može smanjiti rizik od razvoja PMS-a za 25 do 35 posto. Također, treba istaknuti da se klinički izražen predmenstrualni sindrom javlja u 8 do 15 posto žena.