Hipertenzija infracrveni, HARTMANN: Digitalni toplomjeri i tlakomjeri za zdravu obitelj - unknown-days.com

HARTMANN: Digitalni toplomjeri i tlakomjeri za zdravu obitelj

Hipertenzija osim što šteti srcu i bubrezima, uzrokuje i oštećenje krvnih sudova retine. Visok krvni pritisak može dovesti do ozbiljnih očnih problema koje nazivamo hipertenzivnom očnom retinopatijom.

Tema „Rezonance zdravlja“: Visoki krvni pritisak (hipertenzija)

Internista u toku ispitivanja hipertenzije upućuje pacijenta oftalmogu radi fundoskopije ili pregleda očnoga dna. Tokom pregleda mogu se uočiti promjene u toku i širini krvnih sudova, analizira se hipertenzija infracrveni arterije i vene, analiziraju se meki i tvrdi eksudati, mikroaneurizme i krvarenja u retini.

Pacijenti se mogu žaliti na pad vidne oštrine, oticanje očiju, upale prednjeg dijela oka, duplu sliku, jaku glavobolju, vrtoglavicu, zujanje u ušima i omaglicu. Novija pretraga koja daje uvid hipertenzija infracrveni zdravlje krvnih sudova hipertenzija infracrveni dna hipertenzija infracrveni to slojevito izdvajajući regije sa i bez protoka jeste OCT angiografija.

OCT angiografija omogućuje slikovito praćenje pacijenta iz godine u godinu i na taj način lako se mogu pratiti promjene na krvnim sudovima, efikasnost terapije i stadij bolesti.

Uređaji za neinvazivno mjerenje tjelesne temperature u djece

Komplikacije hipertenzivne retinopatije su ishemična optička neuropatija, retinalne arterijske okluzije, retinalna venska okluzija, ishemija i oštećenje retinalnih nervnih vlakana hipertenzija infracrveni hipertenzija infracrveni apopleksija papile usljed naglog skoka pritiska. Jedini način liječenja hipertenzivne retinopatije je kontrola tjelesnog pritiska.

Kontrola interniste mora biti stalna uz kompletno promjenu životnog stila i navika pacijenta. Hipertenzija infracrveni je ljekar koji primarno liječi bolest, a oftalmolog je dio tima koji rješava i liječi komplikacije hipertenzivne retinopatije ali ne tretira uzrok bolesti.

  1. Detoksifikacija organizma i infracrvene zrake - Poliklinika Analiza
  2. Ljepota Zdrava navika Dosta vam je zime?

Sanja Sefić Kasumović Očna poliklinika «Dr.

Važne informacije