Hipertenzija moxibustion. TERAPIJA MOXOM: BUĐENJE UZ MUSTIBUSTION ENERGIES | MOXEN - WELLNESS -


Izravno i neizravno liječenje moxa U izravna metoda Terapeut postavlja osušeni konus ili kocku na akupunkturne točke i zapali ih. Polako se spaljuju dok pacijent ne osjeća osjećaj topline, takozvani De Qi osjećaj, koji se često opisuje kao oštar bol u toplini. Ovisno o trajanju, izravna metoda može dovesti do plikova, ponekad do ožiljaka.

hipertenzija moxibustion hipertenzija, sve što trebate znati

U tom je obliku bolan i gotovo se koristi samo u Kini. Češći je u Europi neizravna metoda. Stožac moxa je podložen kriškom đumbira, češnjakom ili solju kao zaštita od opeklina ili za potporu učinku. Kada pacijent osjeća vrući osjećaj na akupunkturnoj točki, moxa gel se gura na sljedeću točku.

hipertenzija moxibustion hipertenzija koristan začin

Svaka akupunkturna točka treba zagrijati šest do osam puta. Moxa cigara: terapija štapićem moxa Biljka se također može koristiti u obliku moxa cigare. Ovo je hipertenzija moxibustion štapić namotan u tankom papiru i osvijetljen na jednom kraju.

hipertenzija moxibustion košarka lijek za hipertenziju

Terapeut se približava akupunkturnim točkama 0, cm sjajnim vrhom cigare dok pacijent ne osjeti de Qi osjećaj. Opet, proces se hipertenzija moxibustion sve dok koža nije jasno crvena.

hipertenzija moxibustion hipertenzija i dijabetes kontraindikacije

Igla moxa s akupunkturnim iglama Također možete pričvrstiti komadić moxe na akupunkturnu iglu koja je već postavljena.

U ovoj iglama moxa, toplina praha sa žarnom niti prolazi kroz iglu izravno u kožu. Sesija traje oko 15 do 30 minuta i tada se ponavlja u jednodnevnim intervalima ukupno do osam tretmana.

hipertenzija moxibustion ananiev olesya hipertenzija

Nakon toga, doza održavanja je dovoljna svakih sedam do deset dana. Područja primjene moxa terapije Huang di Nei Jing, udžbenik žutog cara, preporučuje mokrenje u hladnim i vlažnim uvjetima, kao i kod iscrpljujućih bolesti. Danas su glavna područja primjene bolesti s kroničnim karakterom, na primjer: kronični bronhitis.

hipertenzija moxibustion pomiješa hipertenzije