Hipertenzija udžbenici. HIPERTENZIJA U TRUDNOĆI - josip djelmiš i suradnici ()


Novi udžbenik: Dentalna medicina starije dobi Pozivamo Vas na predstavljanje udžbenika Dentalna medicina starije dobi u praksi, autor Adnan Čatović i suradnici u ponedjeljak Iz Uvodnika Starenje je univerzalan biološki proces povezan s kontinuiranim i progresivnim promjenama na mikroskopskoj i makroskopskoj razini.

hipertenzija udžbenici bolesti mrežnice s hipertenzijom

Vanjski znakovi starenja uočavaju su ponajprije na našem izgledu, ali i na našem unutarnjem stanju; posebice su promjene vidljive hipertenzija udžbenici Na izgled pojedinca, kvalitetu i trajnost njegova života, pa i na trajnost kvalitetne starosti, svakako utječe način života, navike, genetika, ali i sistemske, maligne i druge bolesti.

Starijih je osoba među nama sve više, a i sve je više istraživanja koja se bave različitim aspektima starenja.

Visok krvni pritisak

Zanimljivost knjige ne određuje broj stranica već kvaliteta napisanog teksta; stoga zahvaljujem svim kolegicama i kolegama na njihovim izuzetno kvalitetnim tekstovima kojima su pridonijeli da ovaj udžbenik pruži čitatelju niz vrijednih podataka o starijim osobama i njihovim zdravstvenim tegobama.

Udžbenik je namijenjen svima koji se bave osobama starije životne dobi: od studenata u dodiplomskoj i poslijediplomskoj nastavi do doktora dentalne medicine i medicine hipertenzija udžbenici kliničkoj praksi, preko socijalnih radnika i medicinskih sestara do pomoćnog medicinskog osoblja i oralnih higijeničara, koji njeguju zdrave, nemoćne i bolesne starije osobe.

hipertenzija udžbenici hipertenzija i bubrežnih ciste

Kritiku ili pohvale za učinjeno prepuštam čitateljima. Koristim prigodu posebno zahvaliti direktorici Medicinske naklade, Anđi Raič, prof.

hipertenzija udžbenici dijetetski stol za hipertenziju

Adnan Čatović, dr. Na predstavljanju će govoriti: autor: prof.

Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. Hrvoje Brkić, dekan Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof.

Goranka Prpić-Mehečić, dr. Dragutin Komar, dr.

Visoki krvni tlak hipertenzija Što je hipertenzija? Humani krvožilni sustav je hidraulički krug se sastoji od pumpe srcarazgranate cjevovoda arterija, kapilara, vene i regulacija. Njegov glavni zadatak je dostaviti kisik u tkiva.

Anton Šmalcelj, dr.