Hipertenzije poruke. Visoki tlak: simptomi na koje trebate obratiti pažnju


hipertenzije poruke

I ove godine obilježili smo Svjetski dan hipertenzije javno-zdravstvenom  akcijom  na Cvjetnom trgu u Zagrebu Mjerili smo arterijski krvni tlak, te tjelesnu masu, opsega struka, šećera u krvi, Zainteresiranima su podijeljene edukativne brošure o hipertenziji i važnosti smanjivanja prekomjernog unosa kuhinjske soli. Uz liječnike sudjelovale su  medicinske sestre, učenici srednjih medicinskih škola.

U novom broju Nacionala

Povišen arterijski tlak danas se s opravdanjem naziva svjetski ubojica broj 1 jer je glavni nezavisni čimbenik rizika za kardiovaskularni pobol i smrtnost. Uz to, glavni faktor je rizika za moždani udar i kroničnu bubrežnu bolest.

U Hrvatskoj je to naročito jasno vidljivo jer su kardiovaskularne bolesti glavni razlog umiranja. Vrlo važno redovito, na ispravan način i s provjerenim, klinički validiranim tlakomjerima mjeriti krvni tlak, redovito uzimati propisane lijekove, slušati savjete svog liječnika, razgovarati s medicinskom sestrom te svojim ljekarnikom koji je hipertenzije poruke tu da vam pomogne.

Sve ove akcije koje možete poduzeti već sutra uvelike će pridonijeti smanjenju rizika za kardiovaskularne bolesti.

hipertenzije poruke

Medikor d. Medikor Stanice za provjeru zdravlja bile su sastavni dio provođena mjerenja. Poruke zdravlja istaknule su važnost dobrih razloga za zdrav život i izbjegavanje čimbenika rizika za visoki krvni tlak.

hipertenzije poruke