Krioterapija hipertenzije


Zaključak Terapija hlađenjem je terapija izbora pri svim akutnim stanjima i ozljedama, kod upalnog i degenerativnog reumatizma u akutnoj fazi otok zglobovakrioterapija hipertenzije artritisa, krvarenja i spastičnih mišića jer bolesnik vrlo brzo osjeća poboljšanje.

U nas je prvi uveo krioterapiju Gjuro Baglivi, hrvatski liječnik iz Dubrovnika koji je radio u Rimu. Zadnjeg je bolesnika liječio Terapija hlađenjem je terapija izbora pri svim akutnim stanjima i ozljedama, kod upalnog i degenerativnog reumatizma u akutnoj fazi otok zglobovainfekcijskog artritisa, krvarenja i spastičnih mišića jer bolesnik vrlo brzo osjeća poboljšanje.

Besplatno mjerenje krvnog tlaka

Ublažava se bol, smanjuje temperatura, sprječava se i smanjuje otok i upala, zaustavlja se krvarenje, smanjuje mišićni spazam kao i spasticitet koji je uzrokovan oštećenjem živčanog sustava. Hladnoća prodire dublje u tkiva i ima duži učinak od topline.

krioterapija hipertenzije

Rana krioterapija skraćuje vrijeme cijeljenja ozlijeđenog ili upalno promjenjenog tkiva i ima povoljan utjecaj na funkcionalni ishod. Izravni učinak krioterapije Izravni je učinak krioterapije pad temperature kože i potkožnog tkiva, a manje mišića i zgloba.

Stranica:  Previous    

Padom temperature usporavaju se biološki procesi i enzimska aktivnost. Doživljaj hladnoće ili topline ovisi o broju podraženih termoreceptora za hladno ili toplo koji se nalaze u koži, dubinskim tkivima i središnjem živčanom sustavu. Trenutni odgovor na hladnoću je stezanje krvnih žila kože arteriola i venula unutar 15 minuta ili kraće, nakon čega uslijedi reaktivno širenje tj.

krioterapija hipertenzije

Izmjenično mogu se pojaviti i vazodilatacija i vazokonstrikcija, i ovaj odgovor na krioterapiju najizraženiji je u područjima gdje se nalaze arteriovenozne anastomoze u koži. Izlaganje hladnoći masaža ledom ili hladni oblozi dovodi do eritema - lokalnog crvenila kože, a kožna temperatura pada do 15 stupnjeva Celzijusa pa nema opasnosti od smrzavanja.

krioterapija hipertenzije

Naravno da razina sniženja temperature ovisi o vremenu izlaganja i vrsti sredstva koje se koristi za hlađenje led, hladna voda, spray. Nakon prekida primjene krioterapije temperatura se povisuje iz susjednih dijelova tijela.

Primjena krioterapije Primjena krioterapije moguća je na različite načine, a to su kriomasaža, kriooblozi, kriokupke i sprej.

  • Krvni tlak je tlak kojim krv djeluje na stijenke krvnih žila arterija u svakom dijelu tijela.
  • Liječenje hipertenzije blato
  • Da li je moguće da se fizeau s hipertenzijom
  • Tlakomjer za zapešće Rossmax S | Kvantum-tim Medicinska Trgovina
  • Smokve od hipertenzije
  • Pripravci za hipertenziju ishemijska bolest srca

Izvor načina izvođenja krioterapije ovisi o dijelu tijela koji se tretira i o veličini područja koje se rashlađuje. Najčešći način je kriomasaža, tijekom koje bolesnik osjeća intenzivnu hladnoću, pečenje i bolnost ovi znaci kratko traju i na kraju analgeziju nestanak boli.

krioterapija hipertenzije

Krioterapija hipertenzije manju plastičnu čašu stavi se drvce u sredinu i zaledi voda. Tako se dobije cilindrični komad leda s drškom, kojim se obavlja kriomasaža kružnim ili uzdužnim ravnomjernim pokretima. Postupak traje minuta dok se ne postigne analgezija koja traje i do 2 sata.

krioterapija hipertenzije

Druga mogućnost liječenja hladnoćom jesu kriooblozi. Vrećice koje služe za višekratnu upotrebu sadržavaju želatinoznu smjesu i mogu se naći u svakoj ljekarni. Nakon hlađenja u zamrzivaču stavljaju se preko bilo kakve tkanine na željeno krioterapija hipertenzije i terapijski su učinkovite oko 45 do 60 minuta.

NIPO?TO NE PRESKA?ITE! Vrlo va탑no upozorenje za sve koji piju lijekove za visok tlak

Često se koriste i kriokupke usitnjenim ledom, za veće površine, a trajanje postupka je kao i kod kriomasaže. Postoje i sprejevi za hlađenje koji se primjenjuju uglavnom kod sportskih ozljeda i to na mjestima s malo potkožnog tkiva - goljenična regija, gležnjevi, mali zglobovi šaka i stopala.

Dodaj Detalji Danas se podrazumijeva da svaki moderan čovjek bez obzira na dob ima tlakomjer u svome domu. Tlakomjeri za zapešće se preporučuju za korištenje osobama ispod 50 godina. Ovaj tlakomjer je idealan za mladu obitelj ili poslovnog čovjeka. S je praktičan uređaj za mjerenje krvnog tlaka koji je uvijek pri ruci. S klasificira tlak prema stupnju hipertenzije te može detektirati nepravilan srčani ritam koristeći novu "Smart Sense" tehnologiju.

Uspješno ih može nadomjestiti vrećica s usitnjenim ledom koja se prilagođava mjestu primjene. Zaključak Krioterapija je jeftina, dobro se podnosi, ima vrlo malo kontraindikacija. Opće mjere opreza potrebne su kod ateroskleroze i bolesti perifernih krvnih žila, preosjetljivosti na hladnoću, krioglobulinemije, Raynaudovog sindroma, prethodne ozebline na mjestu primjene.

Poseban oprez potreban je kod izrazito mršavih osoba s tankim slojem potkožnog masnog tkiva, te u osoba s koronarnom bolesti i liječenje hipertenzije i hrana krvnim tlakom.

Krioterapija - moj prvi obisk