Kvercetin hipertenzija


Osjećate se umorno? Ovih 10 namirnica povratit će vam energiju, a na dohvat su ruke Lipidni dio sjemenki uglavnom se sastoji od esencijalnih masnih kiselina, omega-3, u količinama koje prelaze količine sadržane u bilo kojoj drugoj hrani, pa čak i onu u sjemenkama lana Chia sjemenke su vrlo malene, ali izuzetno velike s prehrambenog gledišta. Prava su »superhrana« koja se može pohvaliti važnim količinama antioksidansa, vitamina, mineralnih soli i nevjerojatnim količinama omega-3 masnih kiselina.

Ove sjemenke također imaju vrlo visoku snagu zasićenja što ih čini savršenima za vrijeme niskokalorične prehrane.

Jamče nam snagu i energiju, kao što i njihovo ime sugerira. Chia, naime, na astečkom jeziku znači »energija«, a ako brinete o svom zdravlju, savjet je da u svoje jelovnike uključite te kvercetin hipertenzija. Za borbu protiv slobodnih radikala moramo pribjeći antioksidansima u prehrani.

Menu Kvercetin je biljni pigment flavonoid prirodno prisutan u voću i povrću. Naročito ga ima u kaparima, rotkvicama, luku, jabukama i šljivama. Flavonoidi su antioksidansi, no istraživači nisu posve sigurni djeluju li tako i u našem organizmu. Upotreba u narodnoj medicini ima dugu povijesti raznoliku primjenu, no EFSA do sada nije odobrila zdravstvene tvrdnje za kvercetin. Kvercetin je istražen u brojnim studijama i  većina ih ukazuje na blagotvorno djelovanje.

Antioksidativne tvari sadržane u kvercetin hipertenzija sjemenkama su zaista brojne, a to su vitamin B, kvercetin, kempferol, miricetin, klorogena, ferulinska i kofeinska kiselina. Kvercetin je flavonoid, jedan od najpoznatijih antioksidanata u biljnom carstvu. Prisutan je i u crnom vinu, kaparima, luku, borovnici i celeru.

Kvercetin | unknown-days.com

Posebno je indiciran zbog svog preventivnog djelovanja protiv degenerativnih bolesti, poput raka, i zbog svog učinka na krvožilni sustav jer »neutralizira« kolesterol i smanjuje uzroke hipertenzije.

Kvercetin ima i mnoge druge nuspojave koje nisu beznačajne: ublažava glavobolju, intersticijski cistitis, mučninu, astmu i alergije. Flavonoid miricetin Kempferol je antioksidativni flavonoid koji je povezan s učinkovitim protuupalnim djelovanjem. Dokazano je da koristi u liječenju ateroskleroze, ishemijske bolesti srca, hiperlipidemije i dijabetesa.

Miricetin je flavonoid prilično sličan kvercetinu. Dosadašnja istraživanja ukazuju na to da je miricetin sposoban aktivno djelovati protiv tumora. Ovo njegovo svojstvo razmatra se već godinama i čini kvercetin hipertenzija da djeluje posebice protiv raka kože, prostate i gušterače.

kvercetin hipertenzija

Čini se i da ovaj flavonoid ima važnu ulogu i u prevenciji tromboze, dijabetesa, infarkta miokarda i moždanog udara zahvaljujući svom protuupalnom i neuroprotektivnom djelovanju. Kvercetin hipertenzija, ima i antivirusna svojstva koja bi ga učinila potencijalno pogodnim za bolesnike zaražene HIV-om.

Fenolne kiseline jedna su od najvažnijih klasa polifenola, a uključuju i kofeinsku, klorogenu i ferulinsku kiselinu. Prva ima protuupalna i antiepileptička svojstva, druga je protuupalna, antidepresivna, antiepileptička, anti-apoptotička, treća je antidepresivna, doprinosi smanjenju boli, te djeluje protuupalno i antialergijski. Lipidni dio sjemenki uglavnom se sastoji od esencijalnih masnih kiselina, nazvanih omega-3, u količinama koje prelaze količine sadržane u bilo kojoj drugoj hrani, pa čak i onu u sjemenkama lana.

Također su popraćene drugim polinezasićenim masnim kiselinama, omega-6 i omega Doprinose smanjenju mogućnosti srčanog i moždanog udara, a važne su i za obavljanje kognitivnih funkcija i pamćenja, ali i protiv depresije i anksioznosti. Kontrola sitosti Chia sjemenke imaju nizak glikemijski indeks i ne sadrže jednostavne šećere ili kolesterol.

Nedavna istraživanja potvrđuju da dugotrajno konzumiranje ovih sjemenki može provoditi funkciju nadzora nad šećerom u krvi kod pacijenata s dijabetesom tipa 2.

Važne su i za savršenu probavu.

Hipertenzija: "Šta je hipertenzija?"

Naime, imaju sposobnost upijanja 9 do 10 puta više vode od svoje težine, svojstvo koje pomaže probavi i čišćenju crijeva. Sjeme apsorbiranjem vode stvara želatinoznu tvar koja štiti crijevno tkivo od mogućeg bakterijskog napada, skuplja toksine i otpad te ih ugrađuje u fekalije, što donosi koristi i onima koji pate od opstipacije i iritabilnog crijeva.

Želatinozna tvar koja se razvija kada sjeme apsorbira vodu, također ih povećava u količini, što izaziva sjajan osjećaj sitosti.

kvercetin hipertenzija

To čini ove sjemenke izvrsnim saveznikom za kontrolu gladi. Osim toga, imaju vrlo visoki hidrofilni kapacitet. Upijaju i zadržavaju vodu oslobađajući je polako, pružajući tijelu stalnu i dugotrajnu hidrataciju, također korisnu u prevenciji neravnoteže uzrokovane nedostatkom ravnoteže elektrolita. Konzumiranje chia sjemenki također se kvercetin hipertenzija tijekom trudnoće i tijekom cijelog razdoblja dojenja zbog visokog sadržaja folne kiseline.

kvercetin hipertenzija

Naširoko ih koriste sportaši jer pomažu obnovi mišića. Nedavna istraživanja pokazala su zaštitno djelovanje chia sjemenki protiv bolesti povezanih sa starenjem: od stvaranja katarakte, artroze pa sve do kardiovaskularnih bolesti. Chia sjemenke nemaju kontraindikacije i više su nego sigurna hrana za prehranu ljudi.

Ne izazivaju posebne alergijske reakcije, osim u vrlo rijetkim slučajevima. Ne mijenjaju razinu hormona kao druga hrana, poput lanenih sjemenki ili soje.

Trajno normalizirajte krvni tlak prirodnim putem

Znanstvena istraživanja pokazala su da visoke doze chia sjemenki konzumiranih tijekom duljeg razdoblja kvercetin hipertenzija značajne učinke na razinu krvnog tlaka. Obično se učinci na vrijednosti krvnog tlaka primjećuju nakon tjedan ili deset dana nakon unosa. U nekih ljudi dijetalna vlakna sadržana u chia sjemenkama mogu rijetko povećati proizvodnju crijevnog plina, s posljedičnim oticanjem i nadimanjem.

U tim je slučajevima dovoljno smanjiti dnevnu količinu do ponovne uspostave normalnosti.

kvercetin hipertenzija

Sjemenke nije potrebno kuhati, mogu se jesti sirove, što je najbolji način da u potpunosti uživate u njihovim korisnim svojstvima. Osim što su vrlo zasitne, toliko da ih se preporučuje u dijetama za mršavljenje, imaju prednost i u tome što donose puno hranjivih sastojaka bez problema s okusom, mirisom ili otrovnim djelovanjem. Ne sadrže gluten, a kad se kombiniraju s tekućim tvarima, sjemenke imaju izvanrednu sposobnost stvaranja želatine.

Ovaj fenomen kvercetin hipertenzija čini ih korisnima za mnoge namjene u kuhinji.

kvercetin hipertenzija

Chia sjemenke se također mogu kupiti već mljevene i dodati tableta prijenos hipertenzija brašnima kako bi se od njih radio kruh, kolači i keksi.

Ulje dobiveno iz chia sjemenki koristi se i u kozmetičkoj industriji, za njegu i ljepotu tijela. Serum dobiven od ovih sjemenki dao je izvanredne rezultate po pitanju pomlađivanja kože.