Sirutka hipertenzija

Visoki krvni tlak (hipertenzija) — Coolinarika

kaša s hipertenzijom

Kategorija: Hrana kao lek Surutka može znatno da snizi povišen krvni pritisak i da smanji rizik od moždanog udara. Američki istraživači sa Univerziteta u Vašingtonu su proučavali napitak koji je sadržao belančevinu surutke.

sirutka hipertenzija

Sigurni su da je taj napitak u stanju znatno da snizi arterijski krvni pritisak i da smanji rizik od kardiovaskularnih bolesti. U sirutka hipertenzija se nalazi velika količina vode, pa sirutka hipertenzija sadržaj kalorija i masti vrlo mali. Sadrži veliku količinu kalcijuma, kalijuma, belančevina i vitamina B2, što pospešuje razgradnju masti. Osim toga ovi sastojci jačaju imunološki sistem.

sirutka hipertenzija

Da bi proverili efikasnost napitka istraživači su okupili grupu volontera starosti od 18 do 26 godina. Konzumirali su svakodnevno sirutka hipertenzija količinu surutke.

sirutka hipertenzija citronovac i hipertenzija

Posle izvesnog vremena krvni pritisak se kod ispitanika snizio u proseku za 6mmHg. Istraživači ističu da surutka, jeftin i svima dostupan napitak, može za svega nedelju dana redovnog konzumiranja znatno da snizi krvni pritisak kod osoba sirutka hipertenzija imaju različite oblike hipertenzije.

sirutka hipertenzija kardiologiju hipertenzije

Kao lek bezbedna je za većinu ljudi jer ne snižava normalan i snižen krvni pritisak, već samo povišen. Osobe koje pate od niskog pritiska mogu da je konzumiraju bez ikakve opasnosti. Savet: surutka može da se kupi u svim bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane.

7 grupe lijekova za liječenje hipertenzije hipertenzija stupanj rizika korak 2 2 3

Odnedavno postoji u prahu koji se zastvara vodom.

Važne informacije