Standardna hipertenzija

Specijalni program pretraživanja sekundarne hipertenzije

U novije vrijeme počele su se preporučivati niže vrijednosti krvnog tlaka kao ciljanog tlaka u liječenju hipertenzije.

standardna hipertenzija prokain uporabu u hipertenzije

Takve preporuke mogle su se čuti od stručnjaka za standardna hipertenzija koji sudjeluju u pisanju smjernica za liječenje. Međutim, taj pristup nije dokazan. U ovom Cochrane standardna hipertenzija pregledu analizirana je literatura kako bi se pronašli svi klinički pokusi u kjima je ispitano jesu li niže ciljane vrijednosti krvnog tlaka bolje nego standardne ciljane vrijednosti krvnog tlaka.

standardna hipertenzija

Analizirano je 7 studija u kojima je sudjelovalo ukupno više od Korištenje više lijekova za postizanje standardna hipertenzija ciljane vrijednosti krvnog tlaka zaista je postiglo umjerena smanjenja krvnog tlaka.

Međutim, ta strategija nije produljila preživljenje ili smanjila stopu srčanih udara, moždanih udara ili zatajenje bubrega. Bilješka o prijevodu: Hrvatski Cochrane Prevela: Livia Puljak Ovaj sažetak preveden je u okviru volonterskog projekta standardna hipertenzija Cochrane sažetaka.

standardna hipertenzija

Uključite se u projekt i pomozite nam u prevođenju brojnih preostalih Cochrane sažetaka koji su još uvijek dostupni samo na engleskom jeziku.

Važne informacije