Flavonoidi hipertenzije. Hrana koja snižava krvni tlak


Zobene pahuljice iznimno su bogate magnezijem, važnim nutrijentom na temelju kojeg je osmišljena i najpopularnija dijeta Dashpoznata po tome što, osim na gubitak kilograma, naglasak stavlja na zdravlje srca i krvožilnog sustava.

Hrana koja snižava krvni tlak

Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Family Practice otkrilo je da se konzumacijom zobene kaše znatno smanjuje sistolički i dijastolički tlak kod osoba koje boluju od hipertenzije.

Betaglukan, primarno vlakno koje se nalazi u zobi, igra važnu ulogu u zdravlju srca te prirodno snižava kolesterol.

Namirnice uz pomoć kojih ćete na prirodan način držati pod kontrolom pritisak Objavljeno: Istraživanje je pokazalo da ova bolest može i u blagom obliku dovesti do preranog starenja i oštećenja mozga. Konvencionalno rješenje za ovu sve rašireniju epidemiju je kontinuirano uzimanje lijekova za kontroliranje pritiska, kao što su blokatori angiotenzinskih receptora, za koje se sumnja da povećavaju rizik od raka i nekih drugih bolesti. Međutim, postoji i alternativni način snižavanja pritiska, a ovo flavonoidi hipertenzije namirnice koje će pomoći da pritisak držite pod kontrolom. Sirovi bademi Svakodnevnim unosom šake sirovih badema možete napraviti značajnu razliku u održavanju nivoa krvnog pritiska.

Ako niste pobornik klasične zobene kaše s jogurtom, zob možete skuhati na mlijeku uz dodatak meda te cimeta i kakaa, koji su jaki saveznici u očuvanju vitke linije. Zob možete dodati i u voćni smoothie ili ga usitniti u brašno i od flavonoidi hipertenzije napraviti zdrave palačinke, dok za ručak zobeno brašno možete iskoristiti za pripremu slasnih polpeta s povrćem.

Izbora je mnogo, a potrebno je samo malo mašte. Opće je poznato kako orašasti plodovi sadrže 63 posto zdravih masti koje čuvaju srce, a pistacio je izdvojen kao vjerojatno najjači saveznik u borbi protiv povišenog krvnog tlaka.

Bobičasto voće snižava krvni tlak!

Istraživanje objavljeno u American Journal of Clinical Nutrition potvrdilo je da pistacio ima najbolje hipertenzije i tromboza kada je riječ o snižavanju krvnog tlaka. Za to je zaslužno nekoliko nutrijenata koji se mogu pronaći u njemu — magnezij, kalij i vlakna. Pistacio koji ima više kalija od banane sadrži i moćne antioksidante — polifenole flavonoidi hipertenzije karotenoide.

Ubacite pistacio u salatu, jogurt, tacose ili njima zamijenite nezdrave grickalice flavonoidi hipertenzije vrijeme gledanja televizije. Pazite da ne pretjerate, jer ipak je riječ o kaloričnoj namirnici.

 1. Antihipertenzivni sastojci Christina Weidner: Antihypertensive Ingridients, str.
 2. Bobičasto voće snižava krvni tlak! - unknown-days.com
 3. Asparkam moguće hipertenzije
 4. inPharma - Antihipertenzivni sastojci
 5. Hipertenzije i čitanje
 6. Nemoguće je imati hipertenzija 1 stupanj

Upravo zbog polifenola vino je uvršteno u prehrambeni proizvod antiviralnog i baktericidnog djelovanja. Polifenoli se u tijelu vežu za slobodne radikale i smanjuju naslage na krvnim žilama, čime se sprečava rizik od kardiovaskularnih oboljenja.

KAKO LIJEČITI VISOK KRVNI PRITISAK? Prof. dr Mihajlović

Istraživanja su pokazala da crno vino, ukoliko se konzumira u umjerenim količinama, povećava razinu 'dobrog' kolesterola HDLa smanjuje razinu 'lošeg' kolesterola LDL u krvi. Citrin ili vitamin C2  djeluje pozitivno na pruživost krvnih žila, a proantocijanidoli i u proteklih desetak godina determinirani resveratrol uspješno štite od ateroskleroze, regulirajući razinu lipida u krvi.

 • Liječnički savjet za hipertenziju
 • Jedna od poznatih prehrambenih prednosti kurkume odnosi se na njene sposobnosti smanjenja upale u cijelome tijelu.
 • Hrana koja snižava krvni tlak – Ljepota&Zdravlje Hrvatska
 • Faktor | Namirnice uz pomoć kojih ćete na prirodan način držati pod kontrolom pritisak

Resveratrol sprečava pojavu tromboze, odnosno grušanje krvi unutar krvne žile, potiče cirkulaciju i poboljšava rad srčanog mišića. U svoju dnevnu rutinu uključite konzumaciju crnog vina.

 • Artritis i hipertenzija
 • Prehrana bogata flavonoidima smanjuje rizik od raka i srčane bolesti Prehrana bogata flavonoidima smanjuje rizik od raka i srčane bolesti
 • Flavonoidi iz grožđa protiv hipertenzije - JMU Radio-televizija Vojvodine
 • Ove namirnice prirodno snižavaju tlak i pospješuju zdravlje srca - tportal

Svaki dan uz ručak popijte jedan do dva decilitra crnog vina i vaša će se krvna slika ubrzo popraviti. Naranče predstavljaju bogat izvor kalija, važnog minerala u spomenutoj dijeti  Dash.

Flavonoidi i hipertenzija

Zapravo, naranče su jedne od najvećih izvora kalija koji je dostupan tijekom cijele godine. Hesperidin, flavonoid povezan s redukcijom krvnog tlaka i kardiovaskularnim rizikom, prirodno se nalazi u naranči, a samim time i cijeđenom soku. Najnovije istraživanje objavljeno u American Journal of Clinical Nutrition pokazuje da hesperidin može pomoći u održavanju zdravog krvnog tlaka i normalnom funkcioniranju krvnih žila kod osoba s prekomjernom težinom ukoliko svakodnevno konzumiraju svježe iscijeđen sok naranče.